DELAVNICE

STIK S TELESOM

“The privilege of a lifetime is to become who you truly are."

C. G. Jung

delavnice-za-ženske

STIK S TELESOM

Stik s sabo nam daje koordinate našega mesta v svetu, najti nam pomaga naš položaj na zemljevidu odnosov in družbe. V svojem trebuhu vemo vse: tam prebivajo zelo zanesljivi občutki, ki nam ves čas sporočajo, kako smo, ki nam sporočajo, kaj je dobro za nas in kaj ne, katere situacije so dobre za nas in katere ne. Toda pogosto se ta vez, ki je otrokom naravno dana, skozi odraščanje prekine in tako ne slišimo več svojega instinktivnega glasu. Takrat postanemo ranljivi, saj ne znamo ubesediti svojih potreb in svojih meja, prav tako pa težje prepoznamo dobre in toksične okoliščine in odnose zase… (več).

Delavnico vodiva Maja Vraničar in
Ana Drevenšek
(sinologinja in študentka analitične psihologije)

Termini: 2021

Trajanje posamezne delavnice: 120 min
Lokacija: MAHA studio
Cena: 20 EUR 
  *Max število udeležencev je 10.

Več
217a

Nosečnost in jaz

Prvi del delavnice bomo začele z vadbo, ki je primerna za ženske pred porodom. Z aktivacijo globokih mišic trupa in vajami za stabilizacijo medenice in ledveni del hrbtenice, zmanjšamo morebitne bolečine v trtici, sramnici, dimljah in križu, ki so sploh v drugem in tretjem trimesečju pogoste pri nosečnicah.
Duševna mirnost je ključna pri pripravi na porod. Tisto, kar nas ponavadi blokira je ravno strah. Pravi pristop, naj je to meditacija, vizualizacija ali pogovor, pa omogoči, da se sprostimo, zaupamo, slišimo ter čutimo sebe. In ko smo v stiku s sabo, je vse lažje. Hitreje prepoznamo čustvena nihanja v telesu, stres iz okolice in se temu tudi izognemo. Namreč vse kar me čustveno doživljamo, doživlja z nami tudi bitjece.

Delavnico vodiva Maja Vraničar in
Klara Magrič Šubic (shiatsu maserka, terapevtka po metodi karmične diagnostike, obporodna spremljevalka)

Termin: oktober, 2020
Lokacija: Studio ob Savi, Tacen

 *Max število udeleženk je 10.

Več