MAJA VRANIČAR

INŠTRUKTORICA PILATESA in PLESALKA, MAMICA, ŽENA

O MENI

Moje življenje je ples. Dobesedno in v prenesenem pomenu. Ples je gibanje telesa in gibanje uma. Plesno znanje in moč gibanja sem združila v pilatesu, ki prinaša novo dimenzijo. Ko začutimo, ozaveščamo in sprejemamo svoje telo, bolje spoznamo sebe in svoje potrebe. Zato v svoje vadbe vključujem elemente čuječnosti in meditacije.

Skozi tekmovalno kariero v latinskoameriških in standardnih plesih sem dodobra spoznala telo in njegove zakonitosti. Po zaključeni tekmovalni karieri sem začela s poučevanjem družabnih plesov in tako ostala povezana z mojo veliko ljubeznijo. Predajanje znanja in stik s s plesnimi pari je tisto kar mi daje energijo in zagon, da ves čas nadgrajujem svoja znanja na različnih področjih telesnega gibanja.

Leta 2011 sem opravila prvo licenco za inštruktorja pilatesa. Osebna izkušnja poškodbe me je pripeljala pred leti do fizioterapevta, ki mi je priporočil individualne ure pilatesa. Ko sem ugotovila, kako vadba deluje na moje telo sem bila navdušena, stanje se je hitro izboljšalo in odločitev je padla, da se tudi sama podam na pot raziskovanja pilatesa in anatomije telesa.

Danes sem ponosna nase, da sem sledila svoji viziji in poslušala telo. Ponosna sem, da je pilates postal moja služba, ki pravzaprav ni služba, ampak način življenja, ki me neizmerno izpopolnjuje.

Ker se zavedam, kako pomembno je nenehno izobraževanje, sem svoje osnovno znanje pilates nadgradila z delom v studiu Peti Element, kjer sem tri leta namenila intenzivnemu izobraževanju na področju varne vadbe, vadbe v nosečnosti, po porodu in rehabilitacije pod mentorstvom Špele Jakša. Skozi delo na sebi, nosečnost, porod in materinstvo sem spoznala, da je fizično telo le del celote, ki jo sestavljata mentalno in čustveno telo.

Uživam v stiku z ljudmi in skupinskih vadbah, kjer ustvarjamo varen prostor, kjer ste vadeči slišani in sprejeti. Aktiven in na trenutke naporen dan z veliko vadbami nariše nasmeh na mojem obrazu. To isto energijo, toplino in nasmehe zato z veseljem delim naprej z vami.

IZOBRAŽEVANJA

⭐︎marec 2011⭐︎ 
Tečaj za inštruktorja Pilatesa, Fitpro

⭐︎januar 2016⭐︎
Kongres GZS

⭐︎april 2016⭐︎ 
STOTT PILATES mat izobraževanje, Body and Mind, Zagreb

⭐︎maj 2016⭐︎ 
Programiranje progressive treninga, Mirela Anić, Ljubljana, Slovenija

⭐︎maj 2016⭐︎

Inštruktorske veščine, Mirela Anić, Ljubljana, Slovenija

⭐︎maj 2016⭐︎

Mišice medeničnega dna, Mirela Anić, Ljubljana, Slovenija

⭐︎marec 2017⭐︎

Tečaj za vaditelja Pilatesa, Fitnes zveza Slovenije, Ljubljana, Slovenija

⭐︎marec 2017⭐︎

BASE izobraževanje, Sally Belanger, Ljubljana, Slovenija

⭐︎marec 2017⭐︎

How to safely move and train client with herniated disk injury, Sally Belanger, Ljubljana, Slovenija

⭐︎februar 2019⭐︎

Injury and rehabilitation, Sally Belanger, Ljubljana, Slovenija

⭐︎marec 2019⭐︎

LMA-Laban Movement theory, Observation and Practice & Veronica Sherbourne's developmental movement, Dimitros Zachos MA, Ljubljana